Temte i svevet

Temte i svevet

Han spilte fotball på øverste nivå i Norge, for Strømsgodset, men kallet som historieforteller dro Rune Temte i andre retninger. Allerede tidlig i tyveårene sluttet han med fotball, og det var ikke fritt for at folk i miljøet stusset litt over valget da Temte forklarte at han nå skulle satse på en karriere som skuespiller.

 

STORE PRODUKSJONER
Han har vært på Island på innspillingen av BBC-serien Fortitude, og tok et grytidlig fly tilbake til Oslo for å rekke intervju med Filmmagasinet og et møte med agenten sin. De siste årene har det løsnet ganske bra for Temte, mye takket være rollen i den internasjonale suksessen The Last Kingdom vitner om. Selv om Rune Temte har gjort seg mest bemerket som teaterskuespiller (han har blant annet gjort store saker både i England, Norge og Sverige), så har det også blitt en fin rekke med titler både på film og tv på de årene han har holdt på (bl.a. i den norske spillefilmen Switch, evighetsmaskinen Hotel Cæsar og et par tv-serier i Tyskland). Mest i små roller, riktignok. The Last Kingdom og Fortitude, og nå storfilmen Eddie The Eagle bærer dog bud om at det kan bli en del å henge fingrene i for Temte fremover.

 

Les hele intervjuet her: http://filmmagasinet.no/temte-svevet/

runetemte
No Comments

Post a Comment